Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Rudy Coddens

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rudy Coddens (Gent, 14 februari 1960) is de Gentse lijsttrekker en kandidaat burgemeester voor het kartel sp.a-Groen voor de lokale verkiezingen in 2018.

Naast zijn huidig mandaat als OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en armoedebestrijding werd hij vanaf februari 2017 ook bevoegd voor 'Openbaar Groen'. [1] Politicoloog Carl Devos schreef over Rudy Coddens als lijsttrekker voor het kartel sp.a-Groen: hij heeft een bescheiden profiel, is lokaal verankerd, fris, onbesproken, staat dicht bij de mensen, is geloofwaardig en kent als OCMW-voorzitter de miserie van de stad. Hij heeft een soort kalmte over zich waarmee hij het kan maken.

Rudy Coddens startte zijn politieke loopbaan in de OCMW-raad en was tijdens de legislatuur 1994-2000 ondervoorzitter van het Gentse OCMW. In 2000 werd hij verkozen als gemeenteraadslid. In 2003 werd Rudy Coddens schepen in Gent met als bevoegdheden Onderwijs en Opvoeding. In 2010 kreeg hij daar ook de bevoegdheden Noord-Zuidbeleid en het Vredeshuis bij.[2]

Rudy Coddens is tevens actief op sportief en cultureel vlak. Hij speelde zestien jaar tafeltennis in competitieverband en was nadien zeventien jaarvoetbalscheidsrechter bij KBVB O-Vl. Vandaag houdt hij zijn conditie op peil met fietsen en wandelen. Daarnaast is hij beheerder van de vzw van het Centrum voor Jonge Kunst in Gent. Hij is voorzitter van de Socialistische Studiekring Gent.

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Rudy Coddens volgt Balthazar op als kandidaat-burgemeester voor SP.A in Gent. De Standaard (12 februari 2017) Geraadpleegd op 12 februari 2017
  2. º Even voorstellen.... Persoonlijke website Rudy Coddens Geraadpleegd op 2 januari 2012