Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Rotterdam School of Management, Erasmus University

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Rotterdam School of Management, Erasmus University (of RSM) is de internationale business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. RSM biedt verschillende bachelor en master opleidingen in bedrijfskunde inclusief een internationaal MBA-programma. Aan de Erasmus universiteit is ook een onderzoeksinstituut op het gebied van management verbonden, het Erasmus Research Institute of Management

RSM heeft ook locaties aan de Amsterdamse Zuidas en in Taipei, Taiwan.

Geschiedenis

In 1966 bestond er in Nederland consensus dat er onvoldoende opleidingsmogelijkheden waren voor managers. Daarom besloten een aantal in Nederland gebaseerde multinationals, zoals Royal Dutch Shell, Unilever en Philips om een instituut op te richten, die later de Rotterdam School of Management werd. Elk van de grondleggers doneerden 2 miljoen gulden. Naast de genoemde bedrijven waren dat Algemene Kunstzijde Unie, Koninklijke Zout Ketjen (het latere Akzo Nobel), Amsterdam-Rotterdam Bank, Algemene Bank Nederland (het latere ABN AMRO) en Koninklijke Hoogovens en Staalfabrieken (het latere Tata Steel Europe)

In 1985 lanceerde de Rotterdam School of Management een internationale full-time MBA, in eerste instantie aangeboden zowel in het Nederlands als in het Engels.

Beoordeling

RSM scoort hoog in internationale ranglijsten voor business schools, onder andere door de Financial Times.[1] De bachelor- en masteropleidingen in bedrijfskunde zijn door Elsevier herhaaldelijk verkozen als de beste in Nederland.


Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow

q5479224 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow
rel=nofollow