Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Quirinus van Rome

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kapel van Sint-Quirinus in Tegernsee.

De heilige Quirinus van Rome of Quirinus van Tegernsee, (3de eeuw) was een Romeins martelaar. Volgens de overlevering werd hij onthoofd tijdens het bewind van keizer Claudius Gothicus (268270), werd zijn lichaam in de Tiber geworpen en later teruggevonden op het Tibereiland. Volgens een andere legende was Quirinus een zoon van keizer Philippus I Arabs. Volgens de "acta" van de HH. Maris en Martha was Quirinus een Romeins martelaar, die begraven werd in de catacomben van paus Pontianus. De legende werd later in verband gebracht met de abdij van Tegernsee in Beieren, waar zijn relieken naartoe werden gebracht in de 8ste eeuw tijdens de regering van Pepijn de Korte en het pontificaat van Zacharias.

Zijn feestdag is op 25 maart.

Weblinks