Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Biographisch-Bibliographisches Kirchenlexikon

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Biographisch-Bibliographische Kirchenlexikon (BBKL; Nederlands: Biografisch-Bibliografisch Kerkenlexicon) is een Duits biografisch naslagwerk over de Kerkgeschiedenis, dat door Friedrich Wilhelm Bautz in 1975 is opgericht. Tegenwoordig wordt het uitgegeven door Traugott Bautz.

Met meer dan 20.000 artikelen is het BBKL een actuele en omvangrijke informatiebron over personen uit de kerk-, maar ook uit de filosofiegeschiedenis. In aanvulling op de gedetailleerde beschrijvingen van het leven van mensen op het gebied van theologie, geschiedenis, literatuur, muziek, schilderkunst, pedagogie en filosofie met een overzicht van de ontwikkeling van hun werk bevat het BBKL uitgebreide bibliografieën en een (soms ook zeer uitgebreide) selectie van relevante secundaire literatuur.

De meeste artikelen van de gedrukte uitgave stonden tot in april 2011 gratis op internet. Financiële problemen hebben tot gevolg gehad dat sinds die datum slechts beperkte gegevens vrij beschikbaar blijven, terwijl de volledige teksten met referenties en literatuuropgave alleen beschikbaar zijn voor wie een betalend abonnement onderschrijft.

Uitgaven

Externe links