Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Ontvankelijk

Uit Wikisage
(Doorverwezen vanaf Ontvankelijkheid)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WikiWoordenboek
WikiWoordenboek
Doorverwijzing
Doorverwijzing
Ontvankelijk kan verwijzen naar:
  • Onontvankelijk als het niet aan formele voorwaarden voldoet. Bij onontvankelijkheid zal de overheid het schrijven niet inhoudelijk beoordelen.
  • Niet ontvankelijk betekent niet vatbaar voor berechting. De rechter beslist over niet-ontvankelijkheid, bijvoorbeeld als een zaak te lang geduurd heeft of omdat de termijn waarbinnen hoger beroep binnen had moeten zijn, is overschreden. In het strafrecht kan het openbaar ministerie niet-ontvankelijk zijn als bijvoorbeeld de opsporing en vervolging niet fatsoenlijk zijn verlopen.
  • Het gebeurt echter zelden dat een zaak niet-ontvankelijk wordt verklaard indien er in het opsporings- en vervolgingstraject fouten zijn gemaakt. Vaak wordt dan bijvoorbeeld een bewijsstuk niet-geldig verklaard of wordt er rekening mee gehouden in de strafmaat. Ook kan een zaak niet-ontvankelijk worden verklaard als de dagvaarding niet aan de eisen voldoet. Een officier kan een verdachte dan wel gewoon opnieuw dagvaarden, aangezien hier het ne bis in idem beginsel niet van toepassing is.

Zie ook


rel=nofollow