Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Nederlandse Kamer van Koophandel voor België & Luxemburg (afkorting: NKVK) is een dienstverlenende non-profit organisatie die de grensverleggende economische interactie binnen de Benelux wil bevorderen.

Geschiedenis

Op 1 november 1902 werd de onafhankelijke ledenorganisatie NKVK opgericht door een aantal Nederlandse ondernemers. In tegenstelling tot de Kamer van Koophandel in Nederland zijn bedrijven niet verplicht zich aan te melden bij de NKVK.

Doel en activiteiten

Doel

De NKVK wil het eerste aanspreekpunt zijn, voor het tot stand komen van grensverleggende economische interactie binnen de Benelux, door het creëren, onderhouden en waarde toe te voegen aan zakelijke relaties en contacten tussen leden van de non-profit organisatie.

Activiteiten

De Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg bevordert het grensoverschrijdend zaken doen tussen Nederland en België. Bedrijven die zakendoen in de Benelux kunnen bij de NKVK terecht voor seminars, studiedagen handelsmissies (o.a. in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Brussel voor het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken) en netwerk bijeenkomsten.

Organisatiestructuur

De NKVK is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (CVBA). De NKVK is gevestigd in Brussel. De NKVK wordt gefinancierd door inkomsten uit lidmaatschapsgelden, business partners, subsidies voor grensoverschrijdende handelsmissies en de ontvangsten vanuit beurzen en seminars. Het huidige personeelsbestand van de NKVK telt 11 medewerkers.

Alliantie

In 2005 is de NKVK een strategische alliantie met de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel voor Nederland (Beluned) aangegaan. Beluned werd opgericht voor Belgische bedrijven die zaken doen in Nederland. En dus op multinational te werk willen gaan.

Externe links