Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

MediaWiki

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

MediaWiki is een softwareprogramma waarmee een website kan worden gemaakt volgens de wikitechniek. Wikisage draait op deze vrije software. MediaWiki werd ook wel Software Phase III genoemd.

Magnus Manske was de oorspronkelijke auteur van de software die is geschreven in de programmeertaal PHP en die een onderliggende MySQL of PostgreSQL relationele database gebruikt.

Licentie en ontwikkeling

De MediaWiki software is Free and open source software en vrijgegeven onder de GNU General Public License. De ontwikkeling van de MediaWiki software en het onderhoud ervan wordt betaald uit giften[1] en donaties.[2] MediaWiki is in aanschaf en in gebruik gratis.

Enkele andere bekende projecten die van MediaWiki gebruikmaken zijn:

Literatuur

Zie ook

  • IpbWiki - Integratie van Invision Power Board met MediaWiki

Externe links

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

rel=nofollow