Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Jan De Meulemeester

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Jan De Meulemeester (Brussel, 7 december 1980) is een Belgisch politiek journalist.

Biografie

De Meulemeester liep school op het Sint-Jozefsinstituut in Ternat. Hij studeerde in 2003 af als historicus aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij specialiseerde in de Vlaamse Beweging en de Belgische staatshervormingen. Nadien volgde hij een postgraduaat journalistiek aan de Brusselse hogeschool VLEKHO. Hij begon nadien meteen als redacteur bij de krant Het Nieuwsblad.

In 2015 werd hij verkozen als bestuurslid van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) voor de periode 2015-2019.[1]

Televisie

In 2005 werd hij bij VRT Nieuws onderzoeker van het Canvas-duidingsmagazine Terzake. Hij werkte als redacteur mee aan de debatprogramma’s Morgen Beter, Phara en de verkiezingsshows van Canvas. In 2007 werd De Meulemeester reportagemaker voor Terzake. Sinds 2010 was hij ook politiek verslaggever voor dat programma.

In 2013 stapte De Meulemeester over naar het mediabedrijf Medialaan om er vast Wetstraatverslaggever te worden voor VTM Nieuws Zijn overstap kaderde in een vernieuwing van VTM Nieuws, waarbij meer aandacht gaat naar politiek nieuws.

De Meulemeester verzorgt de politieke reportages, doet live-verslag en analyse en verzorgde een verkiezingsreeks. Hij werkt in duo met collega-journalist Dirk van den Bogaert.

Publicaties

De Meulemeester schrijft politieke analyses voor de website van het tijdschrift Knack.[2]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties

Zoek op Wikidata

rel=nofollow