Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Jan Baan jr

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Jan Baan (Amersfoort, 12 juni 1993) is sinds augustus 2017 Chief Operating Officer (COO) bij schoenenretailer Omoda in Zierikzee. Met de broers Lourus Verton en Wilhelm Verton vormt hij de directie.

Geschiedenis

Jan Baan is een kleinzoon van Jan Baan die als CEO van de firma Baan bekend werd met het ontwikkelen van bedrijfssoftware.

De huidige Omoda-COO rondde als student aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam twee studies cum laude af: Bachelor in International Business Administration en Master of Science, Finance & Investments. Zijn thesis kreeg als titel ‘Shared Ownership in Family Firms’.

Baan deed onder meer ervaring op bij bedrijven als Vanenburg Software, ABN Amro, J.P. Morgan en Goldman Sachs. Hij kreeg aanbiedingen om in dienst te komen, maar uiteindelijk koos hij voor schoenenretailer Omoda.

Hij was 24 toen hij in 2017 de dagelijkse leiding van Omoda op zich nam, een bedrijf dat vandaag de dag zo’n 650 werknemers telt.

Behalve op de bedrijfsvoering richtte Baan zich vanuit het hoofdkantoor/distributiecentrum[1] van Omoda in Zierikzee op duurzaamheid.

Hij stond aan de basis van een verpakkingsmachine[2] waarmee dozen efficiënter gevouwen worden. Het leverde de retailer 25% extra transportruimte op. Volgens Omoda zelf wordt daardoor op jaarbasis 130 ton CO2 mínder uitgestoten.

Verder introduceerde Baan de ‘ecobox[3]’, een kunststof verzenddoos die opvouwbaar is en meer dan 50 keer hergebruikt kan worden.

Externe links

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º (nl) Rabobank. Over Oosterschelde - Rabobank Oosterschelde. www.rabobank.nl Geraadpleegd op 2020-09-18
  2. º Omoda loopt voorop met herbruikbare verpakking. www.thuiswinkel.org Geraadpleegd op 2020-09-18
  3. º (nl) Omoda neemt duurzame ecobox in gebruik. MarketingTribune Geraadpleegd op 2020-09-18
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow