Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Emmaly Brown

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Emmaly Brown, pseudoniem van Emmaly de Bruijn[bron?] (Den Haag, 2 augustus 1995), is een Nederlandse zangeres. Ze kreeg naamsbekendheid door het behalen van de finale tijdens het vijfde seizoen van The voice of Holland.[1]

Biografie

Brown studeerde aan de Popacademie. In 2014 nam ze deel aan het vijfde seizoen van het programma The voice of Holland. Ze werd tijdens de reeks gecoacht door Trijntje Oosterhuis, onder wier leiding ze de finale[2] behaalde. Tijdens de finale bracht ze haar eerste single uit, getiteld Stay or Go. Ze won dat jaar ook een prijs voor beste nieuwkomer van 2014. Sinds 2015 is Brown mede-ambassadeur van de Gay Pride. In 2019 trad ze dagelijks op tijdens de Halloween Fright Nights van Walibi Holland. Ze trad hier op samen met Eddie de Clown en zong een nummer uit de musicalfilm The Greatest Showman.


Ook in 2022 was zij dagelijks te zien tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi Holland, samen met Déon Leon.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
Q19059734 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow