Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Elsloo (gemeente)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Elsloo
Voormalige gemeente in Nederland Vlag van Nederland
Elsloo (gemeente)
Elsloo (gemeente)
Situering
Provincie NL-LimburgVlag.png Limburg
Gemeente Stein
Coördinaten 50°057′N 5°046′E
Overig
Voormalige gemeente oudsher - 1 januari 1982 [1]
Opgegaan in Stein (1982)
Amsterdamse code 0903
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Elsloo is een voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente bestond uit de plaats Elsloo, Meers en Catsop. De gemeente ging bij de gemeentelijke herindeling van 1982 op in de gemeente Stein. De gemeente Elsloo grensde aan de gemeenten Geulle, Stein en Beek.

Binnen de gemeente stroomde de Maas en het Julianakanaal. Aan de oostelijke oever, ten zuiden van de kern Elsloo, is Kasteel Elsloo gelegen dat als basis stond voor de gemeente. Het kasteel bezat heerlijkheidsrechten die in de Franse tijd ontnomen werden. Wel was het gebied vanaf toen een gemeente. Eerst in het Franse departement Beneden-Maas, later in het Koninkrijk der Nederlanden.

1866 hectare en inwoners

Zie ook

Externe links

1px.pngWikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Elsloo op Wikimedia Commons.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. º Ad van der Meer en Onno Boonstra, "Repertorium van Nederlandse gemeenten", KNAW, 2006. Repertorium van Nederlandse gemeenten 1812–2011
rel=nofollow


Edge-firefox.png 50°58′15″N, 5°45′15″E