Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Eilanden in de Grote Oceaan

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is een lijst van eilanden in de Grote Oceaan. Er zijn zo'n 25.000 eilanden in de Grote Oceaan verdeeld over Oceanië, Azië en Amerika.

Doorverwijzing
Doorverwijzing
Eilanden in de Grote Oceaan kan verwijzen naar:

Oceanië

Oceanische eilanden in de Grote Oceaan (waaronder het Indonesische deel ten oosten van de Lijn van Weber die Wallacea tussen Wallacelijn en Lydekkerlijn in twee verdeelt). Ook tussen Japan (Azië) en de Marianen (Oceanië) is er een grens.

Azië

Aziatische eilanden in de Grote Oceaan (waaronder het Indonesische deel ten westen van de Lijn van Weber die Wallacea tussen Wallacelijn en Lydekkerlijn in twee verdeelt). Ook tussen Japan (Azië) en de Marianen (Oceanië) is er een grens.

Amerika

Amerikaanse eilanden in de Grote Oceaan (van noord naar zuid).

Antarctica

Gewoonlijk wordt de 60e breedtegraad Zuiderbreedte gezien als de grens tussen de Grote en Zuidelijke Oceaan zodat de Antarctische eilanden die ten zuiden van deze lijn liggen niet als eilanden in de Grote Oceaan worden gezien.


rel=nofollow
rel=nofollow