Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Christophe Peeters

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Christophe Peeters (Gent, 3 oktober 1974) is een Belgisch politicus voor de Open Vlaamse Liberalen en Democraten (Open Vld). Hij is als Gents schepen bevoegd voor Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie.

Op 20-jarige leeftijd kwam hij als jongste raadslid in de geschiedenis van stad Gent in de gemeenteraad. In 2000 volgde hij Guy Serraes op als schepen van Personeelsbeleid & Informatica en werd zo verantwoordelijk voor meer dan 4500 Gentse ambtenaren. Na 2 jaar als fractievoorzitter werd hij in december 2002 opnieuw schepen, ditmaal bevoegd voor Financiën, Facility Management en Sport.

Na het ontslag van Sas Van Rouveroij in september 2009 nam Christophe Peeters de belangrijke portefeuille Haven voor zijn rekening, dit bovenop zijn bevoegdheden Financiën, Facility Management en Sport. Sinds 2013 is hij schepen van Financiën, Feestelijkheden, Middenstand en Innovatie. In februari 2017 kwam hij in opspraak in het Publipart-schandaal. Ondanks de grote druk wegens dit schandaal, weigerde hij ontslag te nemen als schepen. [1]

Externe link


1px.pngWikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Christophe Peeters op Wikimedia Commons.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. º Mathias De Clercq blijft eerste schepen in Gent. Gazet van Antwerpen (11 november 2012) Geraadpleegd op 2 januari 2013