Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Brugge

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Ankerplein in Brugge, met rechts bistro Den Anker, en links het Diamantmuseum. Het plein dankt zijn naam aan herberg L’Ancre of Den Anker uit de 16e eeuw. Alhoewel dit niet de officiële naam van het plein is, gebruiken de Bruggelingen gewoonlijk deze naam.

Brugge (Frans: Bruges) is de hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De bijnaam voor Bruggelingen is zotten. Volgens een legende werd Maximiliaan I van Oostenrijk enige tijd gevangen hadden gehouden nadat hij de jaarmarkt en andere festiviteiten in Brugge verboden had. Sinds 2005 is Brugse Zot is tevens de naam van een lokaal gebrouwen Belgisch bier.

 
rel=nofollow