Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Belgische groep van zeven

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Belgische groep van zeven was een componistengroep die een antwoord wilde zijn op de Franse componistengroep De Zes (Les Six).

Hij bestond uit de volgende componisten:

Deze groep mag niet verward worden met de Brusselse groep van zeven, die in 1970 in de schoot van de Unie van Belgische Componisten werd opgericht. De Belgische groep van zeven bestaat uit mensen die gedichten van Jean Cocteau getoonzet hebben. Zij hebben elkaar niet noodzakelijk gekend en werden op basis van deze kenmerken musicologisch besproken.

Externe link

Artikel over Jean Cocteau en de Belgische componisten door Malou Haine