Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Basisonderwijs (algemeen)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met Basisonderwijs wordt het onderwijs bedoeld aan kinderen in de leeftijd van ongeveer vier (of zes) jaar tot ongeveer twaalf jaar. Basisonderwijs wordt vaak voorafgegaan door kleuteronderwijs en gevolgd door voortgezet onderwijs. In de meeste ontwikkelde landen is het basisonderwijs verplicht via de leerplicht.

In het basisonderwijs worden elementaire zaken onderwezen als rekenen en taal. Het basisonderwijs heeft daarmee een belangrijke functie in het voorkomen van analfabetisme.


Het recht op basisonderwijs is opgenomen als artikel 26 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Zie ook

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Basisonderwijs op Wikimedia Commons.

rel=nofollow
rel=nofollow