Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Artikel (redactioneel)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een redactioneel artikel is een stuk met een specifiek onderwerp in een tijdschrift of nieuwsbrief. Artikelen in tijdschriften geven vaak de mening weer van één of meerdere auteurs aan dat specifieke artikel, terwijl artikelen in dagbladen en kranten vaak óf objectief geschreven zijn door de redacteur óf met een subjectieve basis is geschreven die ten gronde ligt aan de aard van het dagblad, de krant of de uitgeversgroep zelf. Het artikel zorgt ervoor dat de lezer een bredere kijk krijgt dan hij verwacht. Er worden meerdere kanten bekeken zodat er een beeld ontstaat waarbij de lezer zijn eigen standpunt erin kwijt kan. Het artikel heeft een vaste indeling. Eer wordt de lezer geïntroduceerd met het onderwerp, daarna worden verschillende meningen onder elkaar neergezet waardoor er een net geheel ontstaat. Het einde van het artikel bestaat nagenoeg vaak uit een opsomming of een mening van diegene die het artikel heeft geschreven.