Op 1 augustus 2018 vierde Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, haar 10-jarig jubileum!

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Alfred Blokhuizen

Uit Wikisage
Ga naar: navigatie, zoeken

Alfred Blokhuizen (Leiden, 1955) presentator, nieuwslezer, technicus, columnist en politicus.

RADIOLOOPBAAN

Bij Radio Antigoon presenteerde hij in de jaren 1980-1981 nachtprogramma "Spokenjagen" en sinds januari 2017 de ochtendshow op zondagochtend.

Hij maakte vele jaren het programma "Stofzuigen met Dirk de Vries" een ochtendprogramma speciaal voor de huisvrouw en de mensen die op het werk luisterden. Op Radio Annick deed hij dat jarenlang live. Ook maakte hij het programma op band voor ongeveer 20 vrije radiostations in heel Vlaanderen. Men noemde dat toen "syndicated programs".

Bij Radio Annick (zie filmpje) maakte hij programma's voor derden, zoals de Heudebert ontbijtshow. Een vrolijk ontbijtprogramma, gesponsord door een fabrikant van ontbijtproducten. In het programma Stofzuigen werden diverse quizzen gespeeld. Zoals een receptenspel mmv een restaurant (Sels) in Borgerhout en een spel met de Harlequin uitgeverij, die bekend is van de korte en suikerzoete romans. Presentatrice [Kathy Pauwels] las voor uit een van de boekjes, waarna er een quizvraag kwam. Ook was er een heuse verhalenwedstrijd, die met veel succes werd uitgezonden in 1983 en 1984.

Hij was ook Directeur-grootaandeelhouder/DGA van Aktim BVBA en Connectron CV. Deze in 1993 opgeheven bedrijven verzorgden vooraf opgenomen programma's voor ruim 25 radiostations en exploiteerde de Gentse zender Radio Free. Zie hier enkele foto's.

In 2010 liet hij zijn pseudoniem Dirk de Vries bij de publieke omroep vallen en vanaf 2012 bij het commerciële radiostation Radio Waddenzee en ging hij verder onder zijn echte naam.

In 1992 verliet hij de Vlaamse mediawereld om zich definitief in de Rotterdamse regio te vestigen. Daar werkte hij voor diverse lokale omroepen en van 2010 tot- 2015 bij de publieke omroep Radio Rijnmond. Verder maakte hij vele programma's voor de "zeezender" Radio Waddenzee], eigenaar van het radio-lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen.

Op 11 januari 2016 startte hij in Nederland met het radioprogramma en redactionele samenwerkingsverband De Late Avond. In dit programma werken 13 lokale omroepen redactioneel samen om een dagelijkse nieuwsshow te maken. in 2016 werd het programma genomineerd voor de OLON prijs voor het beste radioprogramma.

In januari 2017 keerde hij terug in Antwerpen bij de omroep waar hij zijn radioloopbaan begon: [http//:www.radioantigoon.be]Radio Antigoon]. Op verzoek van het management gebruikt hij weer zijn pseudoniem.

Sinds januari 2018 maakt hij programma's voor Stadsradio Vlaanderen, dat tot 2027 mag uitzenden en een netwerk heeft door geheel Vlaanderen.


POLITIEKE LOOPBAAN

Hij is ook bekend geworden als politicus / fractievoorzitter / lijsttrekker voor GroenLinks in de Gemeenteraad van Spijkenisse (1993 - 2008) en als Lid / vice-fractievoorzitter van Provinciale Staten van Zuid-Holland (2007 - 2015).

Hij kreeg landelijke bekendheid door de Spijkenisser geheime camera affaire die hij aankaartte. Het gemeente bestuur van Spijkenisse werd strafrechtelijk veroordeeld wegen het gebruik van verborgen camera's om het personeel te betrappen op diefstal. Uit het rapport dat door het ingehuurde recherchebureau bleek geen sprake te zijn van diefstal of grote misstanden. Niet eerder werd een gemeentebestuur door de strafrechter veroordeeld.

Als Lid van Provinciale Staten voerde hij het woord op de onderwerpen Verkeer, Jeugdzorg, Milieu en Luchtvaart.

Hij kreeg voor zijn inzet en werkzaamheden voor de samenleving op 31 maart 2015 de ridderorde Lid Lid van Oranje Nassau uit handen van de Commissaris van de Koning Jaap Smit.

In juli 2018 behaalde hij het nieuws door aan te tonen dat de gemeenten Nissewaard, Hellevoetskuis, Brielle en Westvoorne illegaal vingerafdrukken opsloeg van bijstandsgerechtigden, ten behoeve van het "werkbedrijf" (voormalige sociale werkplaats) Voorne-Putten Werkt BV. Deze opslag was en is strijd met de wet en dus strafbaar. Het onderzoek naar dit strafbare handelen duurt nog voort.


COLUMNIST

Sinds januari 2010 is hij columnist bij BNNVARA. Hier is zijn werk te lezen

Sinds augustus 2018 is hij columnist bij het weekblad Groot Nissewaard. Lees hier zijn werk


Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow