Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Albert Brenninkmeijer

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Albert Alphons Ludgerus Brenninkmeijer (Parijs, 16 mei 1974) is de middelste uit een gezin van 5 kinderen, van Alphons Ludgerus Brenninkmeijer (Amsterdam, 23 augustus 1938) en Caecilia (Cécile) Petronella Maria Duwaer (Amsterdam, 8 december 1944). Albert heeft vier broers en zussen, Micheline (1970), Philippe (1972), Roderick (1977) en Cecile (1978).

Brenninkmeijer is een telg uit een ondernemersgezin dat eigenaar is van het internationale kledingwarenhuis C&A. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Edinburgh in Schotland en behaalde zijn MBA aan de Universiteit van Oxford in Engeland. Hij is anno 2012 in Parijs werkzaam als directielid bij C&A Frankrijk, onderdeel van het familiebedrijf.[1]

Op 9 januari 2012 werd bekend dat Albert zou gaan trouwen met Carolina de Bourbon de Parme, (Nijmegen, 23 juni 1974). De dochter van prinses der Nederlanden Irene van Lippe-Biesterfeld. Op 21 april 2012 trouwde Albert Brenninkmeijer met Carolina in Wijk bij Duurstede voor de wet.[2] De kerkelijke ceremonie vindt plaats in San Miniato al Monte op 16 juni 2012 in Florence in Italië.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties