Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Janneke van Amelsvoort

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 5 sep 2019 om 14:05 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Janneke_van_Amelsvoort&oldid=54495008 -1- Bungeesofie 5 sep 2019)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Janneke van Amelsvoort (Eindhoven, 8 juli 1978) is danseres, luchtacrobate, de bedenker van Aerial Yoga , Bungee Super Fly® specialist, oprichter en eigenaresse Aerial Yoga Nederland[1] en Bungee Super Fly®[2].

Loopbaan

Janneke heeft in 2000 de dansopleiding bij Codarts in Rotterdam afgerond.[3] Vanuit een passie voor dans en acrobatiek, kwam Janneke van Amelsvoort terecht bij de Circus School in Sao Paulo. Daar kwam ze in aanraking met luchtacrobatiek, vooral silks. Het dansen in twee doeken op grote hoogte. Om rust te vinden in het drukke bestaan als danseres begon ze met yoga. Dat resulteerde uiteindelijk in het volgen van een Yoga opleiding in 2008. Al snel werd de combinatie tussen de doeken en yoga gemaakt, hier werd Aerial Yoga bedacht.

Inmiddels heeft ze een opleidingsinstituut Aerial Yoga Nederland, waar zij mensen opleidt tot Aerial Yoga Docent. Daarnaast heeft ze verschillende modules ontwikkeld op het gebied van Aerial Yoga: Aerial Kids, Aerial Restore & Recharge, Aerial Pregnancy en Aerial Yin.[4] Naast het opleiden ontwikkelt Aerial Yoga Nederland ook hun eigen gecertificeerde materialen, zodat iedereen veilig aan de slag kan. Inmiddels is Aerial Yoga Nederland uitgegroeid tot een begrip in de Benelux en is Janneke degene waar mensen heen gaan als ze opgeleid willen worden tot Aerial Yoga docent.


Begin 2017 heeft Janneke Bungee Super Fly® gelanceerd. Dit is ontstaan nadat zij een choreografie in bungees voor Halloween Fright Night in Walibi Holland heeft bedacht. Na het optreden mocht zij de bungees houden en heeft ze ze meegenomen in de studio en daar ontstond het idee voor Bungee Super Fly®, een cardio workout aan een bungee cord. Er kwamen snel positieve reacties van fitness fanaten, dansleraren en sportscholen die op zoek waren naar nieuwe workouts. Iedereen was razend enthousiast over de hoeveelheid plezier die deze workout met zich meebrengt, maar niet te kort doet aan het resultaat. Door haar achtergrond als luchtacrobate en Aerial Yoga specialist, wilde Janneke ook graag haar eigenlijk gecertificeerde Bungee Super Fly® materiaal laten ontwikkelen. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels komen mensen van heel de wereld bij haar de opleiding volgen en is iedereen heel erg enthousiast over het concept.

Theater

Film

Publicaties

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties