Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Industriële wetenschappen: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Industri%C3%ABle_wetenschappen&oldid=24982492)
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Industri%C3%ABle_wetenschappen&oldid=46658666 7 mei 2016 2a02:1812:2e14:f300:f8d3:6bc4:78c8:a735)
Regel 1: Regel 1:
De [[studierichting]] '''industriële wetenschappen''' wordt aangeboden in het technisch secundair onderwijs ([[Technisch secundair onderwijs|TSO]]) in Vlaanderen.<br>Het is een studierichting die de sterke kanten van het [[Algemeen secundair onderwijs|ASO]] en het TSO combineert. Enerzijds maakt de leerling er op een theoretische en praktische manier kennis met [[mechanica]], elektriciteit, [[elektronica]], informatica en technisch tekenen, anderzijds worden de algemene vakken als wetenschappen en vooral wiskunde op een hoog niveau gegeven. Leerlingen zijn na deze studierichting goed voorbereid op [[hoger onderwijs]], voornamelijk in de industrieel-wetenschappelijke studies zoals [[industrieel ingenieur]], informatica, elektronica, ontwerpen, ... en dit zowel op [[Master (academische graad)|master]]-niveau als op niveau professionele [[bachelor]].


[[Categorie:Hoger onderwijs]]
'''Industriële wetenschappen''' is een [[studierichting]] die wordt aangeboden in [[Vlaanderen]], op scholen waar [[Technologie]] vooral in de kijker wordt gezet.
 
Het is een studierichting die de sterkste kanten van het [[Algemeen secundair onderwijs|aso]] en het tso combineert. Enerzijds maakt de leerling er kennis met [[mechanica]], elektriciteit, [[elektronica]], informatica, technisch tekenen en [[Engineering]] op een vooral theoretische manier maar ook op een praktische manier, anderzijds worden de algemene vakken als wetenschappen en vooral wiskunde op een zeer hoog niveau gegeven. Leerlingen zijn na deze studierichting goed voorbereid op [[hoger onderwijs]] en de [[Universiteit]], voornamelijk in de industrieel-wetenschappelijke studies zoals [[Burgerlijk ingenieur]] en [[industrieel ingenieur]], informatica, elektronica en ontwerpen, en dit zowel op [[Master (graad)|master]]-niveau als op het niveau professionele [[bachelor]].
 
[[Categorie:Secundair onderwijs]]

Versie van 21 mei 2016 12:08

Industriële wetenschappen is een studierichting die wordt aangeboden in Vlaanderen, op scholen waar Technologie vooral in de kijker wordt gezet.

Het is een studierichting die de sterkste kanten van het aso en het tso combineert. Enerzijds maakt de leerling er kennis met mechanica, elektriciteit, elektronica, informatica, technisch tekenen en Engineering op een vooral theoretische manier maar ook op een praktische manier, anderzijds worden de algemene vakken als wetenschappen en vooral wiskunde op een zeer hoog niveau gegeven. Leerlingen zijn na deze studierichting goed voorbereid op hoger onderwijs en de Universiteit, voornamelijk in de industrieel-wetenschappelijke studies zoals Burgerlijk ingenieur en industrieel ingenieur, informatica, elektronica en ontwerpen, en dit zowel op master-niveau als op het niveau professionele bachelor.