Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Geert Maarse

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 14 mei 2019 om 10:51 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Geert_Maarse&oldid=53815717 13 mei 2019 2001:982:f71d:1:7d01:da2b:591:6eba 25 apr 2019 2001:982:f71d:1:7d01:da2b:591:6eba)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Geert Maarse (Gorinchem, 1 september 1984) is een Nederlands presentator, programmamaker en wetenschapsjournalist. Hij presenteert onder meer Studio Erasmus, een maandelijks talkshowprogramma waarin de nadruk ligt op wetenschappelijk onderzoek.

Biografie

Maarse studeerde Bedrijfskunde en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na zijn afstuderen werkte hij enige tijd voor Erasmus Magazine, het onafhankelijke universiteitsblad. Momenteel is hij zelfstandig programmamaker, op het snijvlak van wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke vraagstukken. Hij interviewde onder meer Joris Luyendijk, Saskia Sassen, Frans de Waal, Kate Raworth en Jan Peter Balkenende. Als presentator staat Maarse bekend om zijn snelle en vermakelijke stijl[1]. Hij is onder meer verbonden aan De Dépendance, podium voor stadscultuur, en treedt regelmatig op als debatleider en dagvoorzitter van grote congressen.
[2]

Externe link

Referenties

  1. º Studio Erasmus volkskrant.nl
  2. º N.b. Deze pagina voor Wikipedia werd aangemaakt door Geert Maarse zelf, als voorbereiding op een interview met Socioloog Emiel Rijshouwer voor Studio Erasmus. Dit interview over de democratische organisatievorm achter Wikipedia/Wikimedia - insteek: Wikipedia is van ons allemaal - is te zien op YouTube.