Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Cain Ransbottyn

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 4 aug 2014 om 23:04 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Cain_Ransbottyn&oldid=41777015 Bolskoen 28 jul 2014)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Cain Ransbottyn.jpg
Foto Cain

Cain Ransbottyn (Brasschaat, 31 maart 1978) is een Bekende Vlaming[1], Belgisch sociale media goeroe, ondernemer, en liefhebber van de betere gastronomie[2].


Over Zichzelf

"Met 15 jaar ervaring ben ik een uitgesproken digital native, bezeten door social media en constant op zoek naar nieuwe creatieve digitale bruggen tussen sales marketing, redactie en de consumenten.
Ik zie mezelf niet als een marketeer, niet als een nieuwe media architect of sociale media evangelist, noch als people-, sales- of projectmanager. Eerder een cocktail van voorafgaande met een zware technische achtergrond." (Deze quote is niet overgenomen uit geschreven of gesproken publicaties, maar kwam voort uit een gesprek tussen Cain Ransbottyn en de auteur van dit artikel.)

Aanwezigheid op social media

Cain is zeer actief en soms erg provocatief aanwezig op verschillende social media zoals Twitter, Facebook, Pinterest, Linkedin, Instagram, Slideshare, Snapchat, etc. Waarop hij momenten van zijn leven documenteert waarmee hij in de eerste plaats veel reacties uitlokt bij fans en anti-fans. Hij neemt geen blad voor de mond en schuwt het niet de gevestigde waarden van onze maatschappij in vraag te stellen. Uitspraken zoals "Bleu is voor pussies, ik heb mijn steak 10 seconden gebakken langs een kant" of "Ik rijd te snel om die borden te lezen.[3] weken dan ook heel wat gemengde reacties los bij zijn achterban. Cain is met +152000 volgers op Facebook en +86000 volgers op Twitter (juli 2014) een van de meest gevolgde en gekende social media figuren van Vlaanderen [4]

Cain organiseerde in 2013 de eerste Belgische editie van een kloutparty[5], in 2014 volgde onder zijn initiatief een 2de editie[6]. Onder zijn leiding werd het kloutparty concept iets afwijkend aangeboden. Geen klassensysteem, waar de invloed van mensen op de verschillende sociale media -afgetoets door een bijhorende Klout[7] Score- een invloed hadden op de voorzieningen waar die persoon gebruik van mocht maken. Eerder een aangenaam afterwork concept waar social media fanaten binnen een gezellige omgeving kunnen socializen[8].

Opleiding

Loopbaan

Websites

  • Oprichter van: Zattevrienden later omgevormd tot de bekende website Clint momenteel in beheer is van Think Media

Ondernemerschap

  • In 1998 starte Cain Ransbottyn zijn eerste onderneming, The Narcist.
  • In 2012 volgde The Other Agency.

Werkgevers

  • RealROOT, managed web services, Founder & CTO, December 1998 – Februari 2008
  • ZV Magazine, online magazine with 100k daily visits, Founder & Publisher, Januari 2005 – December 2009 (5 years)
  • ThinkMedia, Co-Editor in Chief, December 2009 – April 2011 (1 year 5 months)
  • ThinkMedia, Head Online Development, Mei 2011 – Oktober 2011 (6 months)
  • ThinkMedia, Chief Technical Officer (CTO), November 2011 – April 2012 (6 months)
  • ThinkMedia, publisher of brands like P-magazine, Ché, Clint.be,…, Head of ThinkMedia Digital (CDO), April 2012 – Mei 2014 (2 years 2 months)

Externe Links

References