Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Cain Ransbottyn

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Cain Ransbottyn (Brasschaat, 31 maart 1978) is een Bekende Vlaming, Belgisch sociale media expert, ondernemer.

Aanwezigheid op social media

Cain is zeer actief en soms erg provocatief aanwezig op verschillende social media zoals Twitter, Facebook, Pinterest, LinkedIn, Instagram, Slideshare, Snapchat, etc. Waarop hij momenten van zijn leven documenteert waarmee hij in de eerste plaats veel reacties uitlokt bij fans en anti-fans. Hij neemt geen blad voor de mond en schuwt het niet de gevestigde waarden van onze maatschappij in vraag te stellen. Uitspraken zoals "Bleu is voor pussies, ik heb mijn steak 10 seconden gebakken langs een kant" of "Ik rijd te snel om die borden te lezen.[1] weken dan ook heel wat gemengde reacties los bij zijn achterban. Cain is met +152000 volgers op Facebook en +86000 volgers op Twitter (juli 2014) een van de meest gevolgde en gekende social media figuren van Vlaanderen [2]

Cain organiseerde in 2013 de eerste Belgische editie van een kloutparty[3], in 2014 volgde onder zijn initiatief een 2de editie[4]. Onder zijn leiding werd het kloutparty concept iets afwijkend aangeboden. Geen klassensysteem, waar de invloed van mensen op de verschillende sociale media -afgetoets door een bijhorende Klout[5] Score- een invloed hadden op de voorzieningen waar die persoon gebruik van mocht maken. Eerder een aangenaam afterwork concept waar social media fanaten binnen een gezellige omgeving kunnen socializen[6].

Publieke optredens

Cain Ransbottyn treedt op als spreker en moderator betreffende marketing, product placement, sociale media, als digital expert en zijn controversiële standpunten over onze samenleving en privacy[7][8][9][10]. Hij was te gast bij koppen[11] om de toekomst van apps binnen onze samenleving toe te lichten. Daarnaast was hij te gast bij Reyers laat[12] waarbij hij in discussie ging met politie rechter Kathleen Stincken over de gevaren van snelheid in het verkeer.

In 2013 kreeg hij de nodige aandacht in België en Nederland nadat hij met een crashdieet op basis van Gin en Tonic de nodige kilo's verloor.[13][14][15][16]

DJ

In 2014 maakt Cain Ransbottyn zijn debuut als DJ op City Parade te Gent[17] nadat hij ook enkele keren verscheen in clubs zoals Noxx Antwerpen[18][19].

Opleiding

Externe Links

References

Bronnen, noten en/of referenties

rel=nofollow