Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Aarschot: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
<div style="background:#F5F5DC">
<div style="background:#F5F5DC">
[[Bestand:Aarschot Hertogenmolens R01.jpg|thumb|250px|De 's Hertogenmolens in Aarschot, watermolen op de Demer]]
[[Bestand:Aarschot Hertogenmolens R01.jpg|thumb|250px|De 's Hertogenmolens in Aarschot, watermolen op de Demer]]
'''Aarschot''' is een stad in de [[België|Belgische]] provincie [[Vlaams-Brabant]] en het arrondissement [[Leuven]]. Aarschot ligt langs de rivier de Demer op de grens tussen Kempen en het Hageland. De stad telt ([[2009]]) ruim 28.000 inwoners, die Aarschottenaars of ook ''kasseistampers'' worden genoemd. Deze naam is ontstaan in de 18e eeuw. Omdat de stadswachten in plaats van patrouilleren liever op café zaten eiste de bevolking dat ze met hun klompen op de kasseien stampten zodat iedereen kon horen dat ze aan het werk waren. Volgens een [[legende]] zou de naam Aarschot komen van Arendschot, de Romeinse keizer Aurelianus schoot een arend en op de plek waar de vogel terecht kwam is Aarschot gesticht.
'''Aarschot''' is een stad in de [[België|Belgische]] provincie [[Vlaams-Brabant]] en het arrondissement [[Leuven]]. Aarschot ligt langs de rivier de Demer op de grens tussen Kempen en het Hageland. De stad telt ([[2009]]) ruim 28.000 inwoners, die Aarschottenaars of ook ''kasseistampers'' worden genoemd. Deze naam is ontstaan in de 18e eeuw. Omdat de stadswachten in plaats van patrouilleren liever op café zaten eiste de bevolking dat ze met hun klompen op de kasseien stampten zodat iedereen kon horen dat ze aan het werk waren. Volgens een legende zou de naam Aarschot komen van Arendschot, de Romeinse keizer Aurelianus schoot een arend en op de plek waar de vogel terecht kwam is Aarschot gesticht.


==Trivia==
==Trivia==
Aarschot ligt in de zogenaamde [[Marginale driehoek]], inwoners van dit gebied zijn vaak het onderwerp van spot in de stad [[Leuven]] en worden dikwijls (ten onrechte) gerekend tot de lagere sociale klasse.
Aarschot ligt in de zogenaamde [[Marginale driehoek|marginale driehoek]], inwoners van dit gebied zijn vaak het onderwerp van spot in de stad [[Leuven]] en worden dikwijls (ten onrechte) gerekend tot de lagere sociale klasse.
[[Categorie:België]]
[[Categorie:België]]
[[Categorie:Vlaanderen]]
[[Categorie:Vlaanderen]]

Versie van 18 nov 2011 10:54

De 's Hertogenmolens in Aarschot, watermolen op de Demer

Aarschot is een stad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en het arrondissement Leuven. Aarschot ligt langs de rivier de Demer op de grens tussen Kempen en het Hageland. De stad telt (2009) ruim 28.000 inwoners, die Aarschottenaars of ook kasseistampers worden genoemd. Deze naam is ontstaan in de 18e eeuw. Omdat de stadswachten in plaats van patrouilleren liever op café zaten eiste de bevolking dat ze met hun klompen op de kasseien stampten zodat iedereen kon horen dat ze aan het werk waren. Volgens een legende zou de naam Aarschot komen van Arendschot, de Romeinse keizer Aurelianus schoot een arend en op de plek waar de vogel terecht kwam is Aarschot gesticht.

Trivia

Aarschot ligt in de zogenaamde marginale driehoek, inwoners van dit gebied zijn vaak het onderwerp van spot in de stad Leuven en worden dikwijls (ten onrechte) gerekend tot de lagere sociale klasse.