Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Vincent van der Voort

Uit Wikisage
Versie door Rodejong (overleg | bijdragen) op 16 jan 2012 om 11:42 (http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Vincent_van_der_Voort&oldid=28303833)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Vincent van der Voort (Purmerend, 18 december 1975), bijgenaamd The Fastest Player in the World, is een Nederlands darter. Kenmerkend voor zijn speelstijl is de enorme snelheid waarmee hij zijn darts naar het bord werpt.

Belangrijke successen waren onder meer het winnen van het Denmark Open (2002) en het bereiken van de kwartfinale op het Lakeside Dartstoernooi in Frimley Green (2005). Van der Voort werd toen door Raymond van Barneveld met 5-0 verslagen. Bij de Lakeside van 2006 werd Van der Voort in de tweede ronde met 4-0 uitgeschakeld door de Engelsman Tony O'Shea, nadat hij in de eerste ronde de Schot Ross Montgomery met 3-1 had verslagen. Een jaar later verloor hij tegen Davy Richardson.

De beste prestatie van Van der Voort bij de BDO is het halen van de halve finale op de Dutch Open 2006, waarin hij met 2-0 in sets van Van Barneveld verloor. Op 14 januari 2007 gaf hij samen met Jelle Klaasen en Michael van Gerwen aan over te stappen naar de PDC.

Bij Van der Voorts debuut op een televisietoernooi voor de PDC reikte hij tot de finale van het UK Open 2007, waarin hij verloor van Raymond van Barneveld. Het prijzengeld voor de runner-up van £15,000 hielp hem op de Order of Merit in de top 50.

Externe link