Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Wikinieuws

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wikinieuws is een encyclopedie waarin iedereen nieuwsberichten kan plaatsen. Het gebruikt dezelfde software als Wikipedia. Wikinieuws is een project van het Wikimedia Fundation. Op Wikinieuws is er ruimte om naast gewone nieuwsberichten ook reportages en interviews te plaatsen. De Nederlandstalige Wikinieuws is opgericht op 28 januari 2005.

Geschiedenis

De Nederlandstalige Wikinieuws werd stopgezet op 22 februari 2010 door het vrij kleine aantal gebruikers. Sindsdien was het in de Wikimedia Incubator gezet. Sinds 5 juli 2017 staat Wikinieuws weer online als een zelfstandig onderdeel binnen de Wikimedia Fundation. Enkele andere taalversies zoals het Zweeds en Hongaars werden ook stopgezet vanwege dezelfde reden. Bij de grotere taalversies zoals het Engels worden nieuwsberichten gecontroleerd door proeflezers voordat het op de hoofdpagina komt te staan.

Externe Links

https://nl.wikinews.org/w/index.php?title=Wikinieuws:Hoofdpagina&mobileaction=toggle_view_desktop