Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Wendy Bosmans

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wendy Bosmans is een Vlaamse psychologe die bekend werd door haar optreden in het televisieprogramma Supernanny.

Biografie

Bosmans studeerde klinische psychologie (optie kind, jeugdige en gezin) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien volgde zij een postuniversitaire opleiding gedragstherapie. Zij startte de eerste opvoedingswinkel mee op te Genk.

Ze kreeg nationale bekendheid door het vtm-programma Supernanny, waarin zij ouders hielp om hun kinderen, die ongewenst gedrag vertonen, op te voeden.[1][2] Ze is de auteur van enkele boeken over opvoeden, waaronder Kinderen opvoeden. Zo lukt het beter, en geeft in de Vlaams gemeente voor een breed publiek voordrachten over het onderwerp.[3]

Wendy Bosmans is ook schepen in de gemeente Meeuwen-Gruitrode voor de CD&V.

Bibliografie

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties