Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Welmoed Sijtsma

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welmoed Sijtsma (1991) is een Nederlandse presentator, gekend van het NOS Jeugdjournaal.

Sijtsma behaalde in 2014 een master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds februari 2014 is Sijtsma redactrice bij het Jeugdjournaal, eerst als stagiair tijdens haar studies, vervolgens freelance. Voordien en tegelijkertijd was ze actief bij Omrop Fryslân.[1]

Op 31 mei 2015 werd bekend dat Milouska Meulens, die sinds 2000 bij het jeugdjournaal werkte en presenteerde, er na 15 jaar mee stopte, en vanaf de zomer van 2015 samen met Menno Bentveld Vroege Vogels ging presenteren. Sinds 11 september 2015 presenteert Welmoed Sijtsma afwisselend met andere collega's het NOS Jeugdjournaal.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

Zoek op Wikidata
rel=nofollow