Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Tram van Oranjestad

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

De tram van Oranjestad is een toekomstige tramlijn die in Oranjestad op Aruba aangelegd wordt. De opening van de lijn is voorzien voor december 2012.

De tramlijn is vooral bedoeld om de passagiers van de cruiseschepen, die Oranjestad aandoen, vanuit de haven naar de binnenstad te vervoeren. De enkelsporige lijn van 2,7 km gaat de Welcome Plaza verbinden met de Plaza Comercio. HTM treedt als technisch adviseur bij de aanleg van de lijn op.

De lijn krijgt geen bovenleiding, omdat deze als ontsierend wordt beschouwd. In plaats daarvan zullen de trams van accu's voorzien worden. Er moeten drie open trams met retro-uiterlijk op de lijn gaan rijden.

Bronnen

  • Op de Rails (tijdschrift van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen), 2012-3, blz 121. ISSN 0030-3321