Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Theo Puntman

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Theo Puntman (Haarlem, 1955 - Purmerend, 2022) was een Nederlands illustrator.

Puntman was werkzaam als freelance illustrator voor verschillende bedrijven, reclamebureaus en uitgeverijen.

Zijn werk bestaat veelal uit het illustreren van folders, personeelsbladen en websites. Zijn stijl is te omschrijven als realistische stripstijl (ook wel de klare lijn-stijl), zoals de Kuifje-reeks van Hergé of Blake en Mortimer-serie van Edgar P. Jacobs.

In 2006 werd hij door uitgeverij Kluitman gevraagd de omslagillustratie voor een nieuw Kameleon-deel te maken om de bekende boekenreeks nieuw leven in te blazen. In 2008 en 2009 volgden nog twee boeken met ook illustraties van Theo Puntman. Deze boeken zijn geschreven door Fred Diks.

Daarnaast illustreerde Puntman voor horecaonderneming Van der Valk zoals reclame-uitingen, kleurplaten en boekillustraties.

Puntman was ook actief in de medische en technische illustraties. Zo heeft hij illustraties gemaakt voor Groeiwijzer en Turner Contact Nederland die zich inzetten voor groeistoornissen en ontwikkelingsstoornissen zoals het syndroom van Turner.

Externe links

rel=nofollow

Sjabloon:Navigatie De Kameleon