Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

The Bulletin

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

The Bulletin is een Engelstalig magazine en website. Het werd opgericht in 1962 en is daarmee het oudste Engelstalige magazine in België en een van de oudste Engelstalige publicaties van het Europese vasteland.

Op 21 september 1962 bracht Monique Ackroyd het eerste nummer uit dat ze samenstelde vanuit haar kelder in Ukkel en verkocht aan 5 Belgische frank. In 1969 werd het magazine verspreid op 3000 exemplaren en verhuisde de redactie naar de Zavel. In 1971 stond het magazine aan de basis van een petitie tegen autoverkeer op de Grote Markt waarna de redactie succesvolle een protest picknick organiseerde. Dankzij de uitbreiding van de Europese Gemeenschap lanceerde Ackroyd Publications in 1975 een uitgids voor expats. In 1978 verhuisde het blad naar de Louizalaan en in 1986 naar een hoekhuis in de Molièrelaan. In 2007 werd Ackroyd Publications overgelaten aan het toenmalige mediaconcern Corelio en in 2012 kwam de laatste papieren editie. Het on line magazine is een verderzetting van het webproject xpats.com dat het magazine eerder had gelanceerd.

Externe link

rel=nofollow