Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

TSDV DanceNation

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

TSDV DanceNation staat voor: Tilburgse Studenten Dans Vereniging. Zoals de naam al zegt is DanceNation de studenten dansvereniging van Tilburg. DanceNation is opgericht in 2011 en heeft dit jaar zijn eerste lustrum.

De dansstijlen die te volgen zijn binnen DanceNation zijn: jazz dance, hip hop, jazz funk, paaldansen, klassiek ballet, moderne dans en het demoteam. De lessen worden gegeven in het sportcentrum van Tilburg University.

Structuur

DanceNation bestaat uit een bestuur en verschillende commissies. Het bestuur bestaat uit 5 personen en is verantwoordelijk voor het behartigen van de belangen van de leden. Tevens zijn zij de tussenpersoon tussen de dansers en het sportcentrum. Het bestuur zorgt ook voor activiteiten, promotie, vergaderingen en optredens. Hierin worden ze ondersteund door de commissies. In elke commissie zitten 1-4 leden.

Demoteam Uni-T

Het demoteam van TSDV DanceNation (ook wel wedstrijdteam genoemd) neemt deel aan diverse wedstrijden in de dansstijl hiphop. Eerder heeft het demoteam onder diverse namen meegedaan aan diverse dansbonden. Het team is begonnen onder de naam Femme Fatale, maar deze is aangepast toen er mannen onderdeel werden van het team. Hierna is de naam aangepast naar Uniq Swagger. Onder beide namen heeft het demoteam deelgenomen aan de wedstrijdbond Haff. Op dit moment doet het demoteam mee onder de naam Uni-T bij de wedstrijdbond UDO. De naam Uni-T (unity) is ontstaan uit het sportcentrum waar getraind word en waar DanceNation onderdeel van is: Tilburg University. Tevens is het als team belangrijk om een eenheid te zijn.

  • 4e plaats op het NK HAFF in 2013.
  • 1e plaats voorronde Raamsdonksveer UDO 2015

Overige studentendansverenigingen

  • STUDance (Utrecht)
  • Dance Fever (Nijmegen)
  • S.D.V. Chassé (Enschede)

Erkenningen

Zoek op Wikidata

rel=nofollow