Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Steiger (band)

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Steiger is een Belgisch jazztrio dat ontstond aan het Hogeschool Gent Conservatorium.

De band bracht in 2017 het debuutalbum And Above All uit.[1][2][3]

Het tweede album Give Space werd uitgebracht in september 2018. Het album werd live opgenomen, verspreid over zeven verschillende locaties.[4][5][6][7]

De band was 27 april 2014 een van de vier finalisten van het Jazz Contest Mechelen 2014[8] waarbij aan Simon Raman de prijs voor de beste solist werd toegekend. De band speelde verder onder meer op het Gent Jazz Festival waar Steiger bekroond werd als Jong Jazztalent.[9] In 2018 speelde de band onder meer op Jazz Middelheim.[10]

Discografie

  • 2017 And Above All
  • 2018 Give Space

Trivia

Pianist Gilles Vandecaveye is de zoon van actrice Marijke Pinoy en de halfbroer van Lotte Pinoy

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow