Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Sander Wuyts

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Sanders Wuyts (Reet, 8 mei 1991[1]) is een Belgische wetenschapper die onderzoek doet aan het Europese Moleculaire Biologie Laboratorium (EMBL).

Biografie

Studies

Wuyts groeide op in het Antwerpse Reet en zat op school op het Sint-Ritacollege in Kontich. Hierna begon hij aan zijn studies bio-ingenieurswetenschappen aan Universiteit Antwerpen en KU Leuven.

In 2019 behaalde hij zijn doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen met het onderzoek naar de goede bacteriën in gefermenteerd wortelsap.[2][3]

Persoonlijk

Wuyts groeide op in een gezin van zes, hij is de 3de van vier broers.

Prijzen

  • In 2018 won hij de DNA Data Storage Challenge (Davos Bitcoin Challenge)[4]
  • Winnaar publieksprijs EOS pipet 2019

Externe linken

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow