Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Romeinenfestival

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Romeinen kaart.png

Het Romeinenfestival in Nijmegen is een tweejaarlijks evenement over Romeinse geschiedenis en archeologie. Het festival wordt georganiseerd om publiek en leerlingen kennis te laten nemen van de Romeinse geschiedenis van Nederland en Europa. Het vindt plaats op het Kops Plateau, de plaats waar in de Romeinse tijd een castellum stond. Alleen tijdens het evenement worden de Romeinse vindplaatsen gevisualiseerd en wordt zichtbaar wat er eens heeft gestaan op deze vlakte.

Het Romeinenfestival bestaat sinds 2005. Daarna heeft het festival plaatsgevonden in 2008 en 2010. Sinds 2010 wordt het gecombineerd met het Weekend van de Archeologie en wordt het tweejaarlijkse georganiseerd in het eerste weekend van juni.

Het Romeinenfestival wordt georganiseerd door Stichting Romeinenfestival in samenwerking met AWN en ADC ArcheoProjecten.

Externe links