Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Rijksoverheid

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De rijksoverheid is een onderdeel van de Nederlandse overheid en wel het onderdeel van de overheid dat werkt op landelijk niveau. Een ander woord voor rijksoverheid is 'centrale overheid'.

Nederland kent verschillende bestuurslagen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau en de waterschappen. Al die lagen samen vormen de overheid. De rijksoverheid is de bestuurslaag op landelijk niveau en wordt gevormd door alle ministeries en de uitvoeringsorganisaties die onder de verantwoordelijkheid van een ministerie vallen. De rijksoverheid houdt zich bezig met de voorbereiding en de uitvoering van plannen van de regering en het parlement.

Naast de ministeries telt de rijksoverheid ruim tweehonderd uitvoeringsorganisaties die landelijk werken. De uitvoeringsorganisaties ontvangen hun budget via het ministerie waar ze onder vallen. Voorbeelden van uitvoeringsorganisaties zijn:

De ministeries zijn te vinden in Den Haag, de uitvoeringsorganisaties zitten door het hele land verspreid. Voor vragen over en aan de rijksoverheid kunnen burgers terecht bij Postbus 51.

Externe link