Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Richard Foqué

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Richard Karel Valère Foqué (1943) is een Belgisch architect en hoogleraar in de architectuur- en ontwerpwetenschappen.

Foqué studeerde architectuur aan de technische universiteit. Hij was later medeoprichter van het architectenbureau FDA, een bureau gespecialiseerd in complexe ontwerpopdrachten. Verder is hij eerst als hoogleraar verbonden aan het Henry van de Velde Instituut, en sinds 2005 is hij hoogleraar in de architectuur- en ontwerpwetenschappen aan het Hoger Instituut voor Architectuurwetenschappen Henry van de Velde in Antwerpen.

Verder doceert Foqué als gastprofessor aan diverse buitenlandse universiteiten. Sinds 1997 is ook eerst een voorzitter en later decaan van het Departement Ontwerpwetenschappen van de Hogeschool Antwerpen.

Literatuur

Foqué schreef enige dichtbundels en een boek over ontwerptheorie:

  • Alleen kringen, De bladen voor de poëzie; jg. 14, nr. 9, 1967
  • De dieren komen, De bladen voor de poëzie; jg. 17, nr. 10, 1969
  • Drie millivolt van oneindig, Gent: Van Ryssel, 1972.
  • Ontwerpsystemen: een inleiding tot de ontwerptheorie, Utrecht [enz.] : Het Spectrum, 1973.

Externe links

rel=nofollow