Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Priscilla van Rome

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De heilige Priscilla of Prisca, (-98) was een Romeinse weduwe. Priscilla was de weduwe van Mancius Aeilius Glabrio, die door Domitianus terechtgesteld was omdat hij christen was. Vermoedelijk was zij de moeder van de H. Pudens, senator. Volgens de overlevering was zij in Rome de gastvrouw voor de H. Petrus, die haar woning op de Via Salaria gebruikte als zijn hoofdkwartier. De "Catacomben van Priscilla" onder haar woning zijn naar haar genoemd. Haar feestdag is op 18 januari.

Referenties