Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Picolier

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een Picolier (m/v) is iemand die als beroep heeft het delen van kennis over kruiden en specerijen. Een Picolier is meestal eerst opgeleid als kok en heeft zich daarna gespecialiseerd in kruiden & specerijen.

Een Picolier deelt kennis over kruiden en specerijen in het algemeen en is niet merk gebonden. Het kennis delen gaat van waar kruiden en specerijen vandaan komen, hoe ze groeien, hoe te gebruiken, verwerken, welke smaken, kenmerken ze hebben, tot en met welke gerechten je er mee kunt maken.

Een Picolier kan zijn of haar beroep uitoefenen vanuit een baan als kok in een restaurant, zorginstelling of werkzaam zijn in de voedingsmiddelindustrie.

Zoek op Wikidata

rel=nofollow