Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Overleg sjabloon:Pascha

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wat

Gelieve toe te voegen welk Pascha bedoeld wordt? Het orthodoxe Pascha of het joodse Pesach? —Mendelo 10 jul 2012 18:02 (CEST)

Toegevoegd.-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 10 jul 2012 18:20 (CEST)
Hey Mendelo, Zie jij een mogelijkheid om de Gedachtenisviering, die door Jehovah's Getuigen gevierd wordt, te berekenen via de zelfde methode als deze/ of het sjabloon:Pasen? -- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 10 jul 2012 18:27 (CEST)
Kort gezegd, neen. Omdat dit Pascha/Pasen volgens een vast schema berekend wordt, maar Jehovah’s Getuigen zich nog op de nieuwe maan baseren en het moment dat deze theoretisch zichtbaar wordt enz. Ik kan het zo berekenen dat het meestal klopt, maar daarmee ben ik niet tevreden. Er ontbreken me nog een aantal factoren, zoals het berekenen van de zonsondergang en de positie van de maan aan de horizon. Ook is de {{SynodischeMaand}} slechts een gemiddelde. Kan je geloven dat er niet één boek in de openbare bib staat waar een paar uitgerijpte formules in staan? Ik zag wel verschillende keren verwezen naar een boek dat er excellent uit zag, maar ik vergat intussen welk boek dat was. Misschien ISBN 1341940637 . Ik heb de neiging om het te bestellen, maar ik wil niet met een boek opgescheept zitten waarmee ik de beweging van een telescoop kan programmeren. En de prijs weerhield me nog wat.
Ik herken wel de subsjablonen van {{Pasen}} en {{Pascha}} als dingen die ik zelf ook ineengezet heb. {{EPACTA}}, indictie en het gulden getal (op user:Mendelo/Vandaag). (De daar verzamelde formules kan ik in een paar tientallen sjablonen omzetten, indien dit nuttig is. Epacta had ik aangemaakt omdat het anders een reuzengeknoei werd met de formules.) —Mendelo 10 jul 2012 19:28 (CEST)
ok jammer. Had leuk gewezen als het kon. Maar ok.-- Ro de Jong (Kontaktbijdragen) 10 jul 2012 19:48 (CEST)