Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Overleg:Pieter Geyl

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geyl / Geijl

Sommigen stellen:

Voor publicaties in Angelsaksische landen gebruikte Geijl de spelvariant Geyl, omdat de ij onbekend is in het Engels.

Maar het blijkt dat ook op zijn publicaties in het Nederlands de spelling met Y (dus zonder puntjes) domineert. Men kan een aantal van zijn titelpagina’s bekijken op http//books.google.com

Het Jaarboek van de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde te Leiden, 1971-1972. E.J. Brill, Leiden 1973 heeft beslist geldige redenen om hem met een y te schrijven. Zelfs de Encyclopedie van de Vlaamse Beweging en de catalogus van het Letterenhuis, die doorgaans de ’Nederlandse spelling’ volgen door bijvoorbeeld de of van zonder hoofdletter te schrijven, spellen hem met ey.

Mendelo 25 jan 2014 14:14 (CET)