Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Oost-Germaanse talen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Oost-Germaanse talen zijn een groep van de Indo-Europese talen, gesitueerd in de Germaanse familie. Deze werden gesproken tussen de rivieren de Oder en de Wisła (ongeveer in het huidige Polen) en in Zuid-Zweden, door stammen die over het algemeen ook Oost-Germanen worden genoemd. Deze bestonden uit onder anderen de Goten, Vandalen en de Bourgondiërs. Er is maar weinig bekend over de Oost-Germaanse talen; alle zijn uitgestorven en alleen het Gotisch heeft geschriften achtergelaten.

Zie ook

rel=nofollow