Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Onherkenbaarheid

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Onherkenbaarheid oftewel onherkenbaar zijn is dat iemand niet wil dat anderen weten wie zijn verschijning (toonbaarheid) is, oftewel niet herkend wil worden.

Om onherkenbaar over te willen komen tegenover anderen, kunnen mensen verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat iemand bang is om een gesprek te moeten aangaan. Mogelijk is het juist een BN-er en wil ie ook eens genieten van de anonimiteit. Ook kan iemand een slecht geweten hebben of iets op z'n kerfstok, waardoor ie mogelijk onherkenbaar wil zijn voor de politie. Deze wordt een voortvluchtige genoemd.

Mensen kunnen ook gewoon onherkenbaar zijn geworden voor oude bekenden, doordat vele jaren verstreken zijn, en het uiterlijk van iemand niet meer is wat het geweest is.

Zie ook