Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Ole Scheeren

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Ole Scheeren (Karlsruhe, 6 januari 1971) is een Duits architect.

Carrière

Voor 1995 werkte Scheeren voor architectenbureaus in Duitsland. Ook werkte hij samen met 2x4, een grafische ontwerpstudio in New York en was hij betrokken bij een groot aantal projecten met zijn eigen studio in het Verenigd Koninkrijk. Hij was tevens betrokken bij een aantal kunstprojecten en -exposities, waaronder Cities on the Move in Londen en Bangkok, Media City Seoel en het International Film Festival Rotterdam. Hij schrijft en geeft lezingen op regelmatige basis. Scheeren studeerde aan de Universiteit van Lausanne en de Universiteit van Karlsruhe en is daarnaast ook afgestudeerd aan de Architectural Association School in Londen en ontving een RIBA Zilveren Medaille.

Ole Scheeren voegde zich bij Rem Koolhaas en OMA in 1995, werd partner in 2002 en verliet OMA begin 2010. Scheeren was directeur van het kantoor in Peking. Hij voerde de leiding van OMA's grootste project tot nu toe: hij leidt het ontwerp en de constructie van de CCTV-toren en het Television Cultural Center TVCC in Peking. Scheeren was verantwoordelijk voor OMA's werk in Azië, inclusief het Beijing Books Building, het nog te bouwen Prada Epicenter in Shanghai en een woontoren in Singapore. Sinds 1999 leidt hij OMA's werk voor Prada en werkte daarom aan de Prada Epicenters in New York en Los Angeles. Hij leidde vele andere projecten, waaronder het Los Angeles County Museum of Art en een wedstrijd voor het masterplan van Penang Island.

Externe link

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Buro Ole Scheeren op Wikimedia Commons.

rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow