Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

OTRS

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Voor het OTRS-systeem van Commons Wikimedia, zie Wikipedia:OTRS.
Schermafbeelding
OTRS: Een ticket beantwoorden
OTRS: zoeken in FAQs

OTRS staat voor Open source Ticket Request System en is een administratief mailprogramma op basis van opensourcesoftware. OTRS wordt doorgaans gebruikt om vragen, maar ook bijvoorbeeld klachten, orders en tips van klanten af te handelen en te ordenen, bijvoorbeeld op een helpdesk. Met het ticket of ticketnummer wordt verwezen naar de complete mailwisseling, inclusief eventuele interne notities.

Overzicht

Het Open-source Ticket Request System (OTRS) is meer dan een mailinglijst voor ticketverzoeken. Elk door het systeem gegenereerde ticket heeft een geschiedenis waarin te alles te zien is wat er met dat ticket is gebeurd. OTRS heeft de mogelijkheid tickets over hetzelfde incident samen te voegen, waardoor het mogelijk is in te spelen op incidenten in plaats van op individuele meldingen van dat incident.

OTRS is een systeem dat is ingericht op het hebben van meerdere gebruikers die tegelijkertijd de tickets afhandelen door ze te lezen, te ordenen en te beantwoorden. OTRS is zeer schaalbaar en geschikt om duizenden tickets per dag af te handelen door een praktisch onbeperkt aantal gelijktijdig actieve medewerkers.

OTRS heeft een geïntegreerde functionaliteit voor het aanmaken, bewerken en zoeken van FAQ-teksten. De FAQ-teksten kunnen worden ingesloten in de antwoorden op de tickets.

Met behulp van een meertalige web-gebruikersinterface is OTRS onafhankelijk van het gebruikte besturingssysteem, aangezien het systeem draait in een webbrowser. Hierdoor kan OTRS ook worden benaderd door externe medewerkers die betrokken zijn bij het behandelen van de tickets.

OTRS biedt een raamwerk met diverse functionaliteit. Sommige overheidsinstellingen maken gebruik van op OTRS gebaseerde systeem om incidentmeldingen af te handelen.

Technologie

Sinds het begin is OTRS geprogrammeerd in Perl. De webinterface is gebruiksvriendelijker door het gebruik van JavaScript (dat kan uitgeschakeld worden omwille van beveiligingsoverwegingen). Verschillende functionaliteiten zijn geïmplementeerd als herbruikbare, onderliggende modules (backend) waardoor het mogelijk wordt om aangepaste modules te maken om de functionaliteit van het OTRS-systeem uit te breiden.

Geschiedenis

Het OTRS.org-project werd gestart door Martin Edenhofer in 2001. OTRS is reeds meer dan 80.000 keer geïnstalleerd wereldwijd.

Externe links

Wikimedia Commons  Zie ook de categorie met mediabestanden in verband met Open-source Ticket Request System op Wikimedia Commons.

rel=nofollow