Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) is een onafhankelijke vereniging die activiteiten ontplooit ten behoeve van personen die werkzaam zijn in het medisch en paramedisch hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. De vereniging zetelt in Utrecht en heeft meer dan 1100 leden 2010.

De NVMO beoogt een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de opleidingen in de gezondheidszorg door het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling van onderwijs en professionalisering van docenten. De NVMO wil zich voorts, als een ongebonden nationale organisatie uit het onderwijsveld, kritisch opbouwend opstellen ten aanzien van de politiek-maatschappelijke ontwikkelingen die het onderwijs in de gezondheidszorg beïnvloeden. De NVMO staat open voor alle betrokkenen bij het onderwijs in de gezondheidszorg, dus voor docenten, studenten en onderwijskundigen, opleiders in medische vervolgopleidingen, praktiserende (tand)artsen en paramedici die in hun werk te maken hebben met onderwijssituaties.

De NVMO stelt haar lidmaatschap en activiteiten ook open voor geïnteresseerden uit Vlaanderen. Leden ontvangen informatie over de activiteiten van de Vereniging en van internationale organisaties, met name de Association for Medical Education in Europe (AMEE) en de World Federation for Medical Education (WFME). Aan het lidmaatschap is een gratis abonnement op het Tijdschrift voor Medisch Onderwijs gekoppeld.

De computerondersteund onderwijs werkgroep van de NVMO heeft een samenwerkingsverband opgericht waarbinnen al het computerondersteund medisch onderwijs (E-learning) van de verschillende faculteiten wordt gedistribueerd via MedischOnderwijs.nl

Het Tijdschrift Voor Medisch Onderwijs (TMO) en het jaarlijks terugkerende NVMO congres zijn de belangrijkste activiteiten van de vereniging.

Externe links