Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Museumjournaal

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kunst & Museumjournaal was een Nederlands periodiek voor de hedendaagse kunst, uitgegeven van 1955 t/m 1996 door de stichting Kunstpublicaties.[1] Toen een aantal musea hun lidmaatschap opzegde stopte in 1996 de subsidiëring door de Mondriaan Stichting en werd het blad opgeheven. Het Museumjournaal verscheen zes tot tien keer per jaar. Tot de hoofdredacteuren behoorde Paul Groot (1980-1989).[2]

Achtergrond

Museumjournaal begon als initiatief van Bram Hammacher (directeur Kröller-Müller Museum), E.L.L. de Wilde (directeur Van Abbemuseum), W.J.H.B. Sandberg (directeur Stedelijk Museum) en V.W. van Gogh. In de beginjaren was Museumjournaal nauw verbonden aan de agenda's van de deelnemende musea. Het magazine had als doel het Nederlandse publiek kennis te laten maken met wat er in de internationale kunstwereld speelde. Later ontwikkelde het zich tot een onafhankelijk platform voor moderne plastische kunst. In de loop der jaren ging de redactie zich spiegelen aan andere internationale kunstmagazines.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  • Rogier Schumacher - Neo-avant-garde in Nederland: "Museumjournaal" als forum van een nieuw kunstbegrip 1961-1973 Uitgever: University Press (Amsterdam 2010)
Referenties
rel=nofollow

Q18816294 op Wikidata  Intertaalkoppelingen via Wikidata (via reasonator)

rel=nofollow
rel=nofollow