Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Marie van Maanen

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Marie van Maanen (Rotterdam, 2 september 1869Domburg, 11 maart 1960), was een Nederlandse journaliste.

Loopbaan

Marie van Maanen was woonachtig en werkzaam als journalist in Rome. Ze publiceerde twee boeken over Italië bij de Rotterdamse uitgeverij Nijgh & Van Ditmar: Italië kennen is Italië liefhebben in 1921 en Trinakria, eiland van zon en vuur in 1929. In 1923 publiceerde ze de reportage De Etna op bij maneschijn in De Nieuwe Gids.

Trivia

Van Maanen was bevriend met Alphons Diepenbrock, componist en schrijver over klassieke muziek en andere onderwerpen, en onderhield een correspondentie met hem.[1]

Bibliografie

  • Italië kennen is Italië liefhebben, 1921.
  • De Etna op bij maneschijn, 1923.
  • Trinakria, eiland van zon en vuur, 1929.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow