Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.

Marc de Jong

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Marc de Jong is een Nederlandse journalist, die anno 2011 werkzaam is bij RTL Nieuws en de economische nieuwszender RTL Z.

De Jong studeerde jounalistiek in Utrecht en liep in 1992 stage bij het RTL Nieuws. Na zijn stage is hij gaan freelcance bij het RTL Ontbijtnieuws. Een jaar later kwam hij in dienst als redacteur, en later als eind-redacteur. Begin 1999 ging hij op de economieredactie werken. In oktober 2002 is de Jong overgestapt naar politieke redactie in Den Haag.
Vanaf 2008 werkt hij als verslaggever en als inval-Presentator voor RTL Z.